Julaftonen

Ja,det har ju varit julafton nu då.
Julkänslan var väldigt svår att få eftersom det var väldigt grönt ute.Knappt himlen var vit.
Kalle Anka och det klassiska julfirandet förgylldes med en hälsning från Anders och Måns.De ska hålla i nästa års julkalender och det kan inte bli annat än bra!
Mina julklappar var jag nöjd med även fast det känns att man håller på att bli lite äldre och får tråkigare julklappar såsom underlakan.Det jag fíck var ungefär det här ;

En ny mp3-spelare som heter Sandisk
Video/dvd spelare
ett ställ till min elbas
en plattång
"Fint som snus" av Daniel Boyacioglu
Harry Potter and the deathly hallows
Ett ljusblått underlakan,två vanliga lakan,sov-nattlinne och mysbyxor
Godis(två askar noblesse,en marsipangris och en aladdin ask)

Avslutningen

Äntligen lov!Efter all väntan i November och all stress med läxor.
Gårdagen började med en Lars-åke lektion.Skulle göra klart landet men det blev en hel del fel som man fick fixa till så det tog hela lektionen.
Sen gick klassen in i datasalen och väntade en timme på media-avslutningen.Medans vi väntade så hade tvåorna race med datastolar i korridoren.
Efter det blev vi också tvungna att åka.På vägen tillbaka ramlade Erik och hade sönder ett av hjulen på stolarna,one man down.
Klockan ett gick alla vanliga mediaklasser (inte produktion och event) in i miniaulan för att tävla mot varandra.
Det var massa frågor om film och några lärare spelade upp en scen.
En från varje klassen skulle rita och de andra skulle gissa på en filmtitel.Nästa varv skulle en från klassen göra charader till en film.
Till slut var poängen ihopräknade och det visade sig att vi och treorna kom på delad förstaplats.
Efter det gick alla ner till en sal där vi fick läsk och pepparkakor.Senare,när en del hade gått kom Garden in och berättade att de hade räknat fel och att vi ettor hade vunnit.

Direkt efter skyndade jag och Turre ner till Palladium för att kolla på Sändra och deras klass julshow.

Problems,.

Klara tyckte att jag skulle ringa och prata med Anton i P3 om mina problem,och det är verkligen problem.

När man hälsar på olika folk vet jag inte riktigt vad jag ska säga.
Hej är en vanlig och bra fras att säga.
Tja låter mer tufft och lite så,sånt man kanske inte säger till kompisar man känt länge och såt nära.
Tjena är en fras som jag mer förknippar med lite äldre folk.
Hejsan låter lite mesigt men är ändå rätt okej.

Alltså.Om någon börjar med att säga tja känns det bara töntigt att säga hej tillbaka,alltså är tja tillbaka ett bra alternativ.
Hejhej brukar jag säga väldigt ofta,kanske för att ge en liten extrapush så att personen hör?nej,jag vet inte riktigt.
Om någon säger hej och man säger tja tillbaka låter det som att man bara vill vara tuff,så hej tillbaka är det bästa där.
Och om någon säger tjena går det bra med att både säga hej och tja tillbaka.
Hejsan är så sällan någon brukar använda men hej går bra att säga tillbaka.


-"Hej och välkommen till Hollywood"

För att göra en lång historia kort.En vecka till har förflutit och det har gått segt men ändå rätt snabbt.

Igår hade vi två lektioner,Individuellt val som är historia,för mig.Kurtgurts lektion med Sj.Vi redovisade vårt arbete och jag kände nästan direkt att hela alltihopa har bara varit så jäkla onödigt.Man har inte lärt sig så mycket och vem bryr sig...Nu ska vi "finkamma" arbetet men jag fattar inte vad vi ska göra sen?Hmpf.

Efter Kurtans lektion stack vi till Strandgården där två mammor väntade,en av de var min.Vi (sju av tjejerna i klassen) blev skjutsade till Matilda för att spela in vår skräckfilm.När vi kom dit åt vi minibaugetter och pratade.Mycket prat men lite verkstad blev det. Efter maten blev Clara sminkad som Twiggy och vi andra tog kort på allt och alla. De spelade in två-tre scener och Emmas pappa kom med pizza,mumma.Där satt vi också och pratade länge men tillslut insåg vi att det var dags för mig och Turre att göra vår make-over till Tanter. Började med att locka håret och göra ringar under ögonen,sen blev det gråsprej och vanlig hårsprej.Man riktigt såg fettfläckarna i gråa håret..Vi filmade vår scen som inte var så lång och väntade.När alla scener som ska vara med i filmen var klara,så filmade vi lite extramaterial.Bland annat så shakade vi loss framför Matildas vägg.Det blev väldig varmt och jag fick andöd och mådde illa efteråt.Men kul var det verkligen!

Alla andra fick skjuts tillbaka vid klockan sex ungefär men jag stannade för att kolla på Idol-finalen. Claras pappa hittade inte och det tog ett tag innan de kunde åka tillbaka. Hos Matilda kollade vi på American Pie tills vi blev trötta. Då bakade vi en tigerkaka med lite halvbränt smör. Hann börja kolla lite på Scary Movie 2 innan idol började.Matildas mamma hade med sig chips,julmust och godis från stan så vi satt och åt en del.
När finalisterna hade sjungit alla tre låtar så skulle Matilda till Jonas så jag fick skjuts in till stan,mycket bra.

RSS 2.0