90- talets julkalendrar är bäst

Idag har vi varit lediga heela långa sköna dagen! Gick upp på morgonen och tränade på friskis. Det är riktigt skönt när det är så lite folk i gymmet.

Annars har jag börjar kolla på en julkalender,"När Karusellerna Sover". Smidigt att någon har lagt upp alla avsnitt på youtube,helt perfekt! De är så dyra att köpa. Har kollat på minst ett avsnitt varje dag och när jag väl har börjat kolla så är det rätt svårt att sluta..efter det så blir det Jul i Kapernaum.
Eftersom jag har blivit helt förälskad i tivolin så kollade jag efter lite om det fanns jobb på Gröna Lund(smidigt och gratis boende eftersom jag har en farmor som bor i sthlm) och det fanns det. Fast de hade 18-års gräns på de mesta jobben. Om jag hade någon boende i Göteborg där julkalendern spelades in hade jag kollat där men nu är det rätt kört.Stå och släppa in folk i karusellerna vore ett perfekt jobb.  Kanske sitta och styra åkturen också. Glassförsäljare vore kanske inte helt fel det heller..

image27



möt mig där båtarna rullar ut

Någon gång har jag lovat mig själv att jag ska bo vid havet,helst västkusten.Gå ut på morgonen och borsta tänderna och känna havsluften och vinden i ansiktet.En liten röd eller blå stuga.Det behöver inte vara mer än en sommar.Från maj till september.Sen flyttar jag till Paris och myser av hösten.Där köper jag en liten lägenhet och minst en basker.Självklart ska jag ta med dem kompisarna som står mig närmast och som jag vill ha med.Jobbar på ett café och kanske har något litet extraknäck som fotograf på en liten independent tidning där de flesta är under 35.Det är mitt drömliv i ett nötskal.Självklart ska jag resa mycket också.Hela världen runt och åka luftballong ska jag göra någon gång.

image26

Jag älskar mina gardiner!Ännu ett bevis på min lilla vuxen-känsla som kommer fram ibland

bob hund spelar i helsingborg!

Igår var vi hos min bror i Linköping.Åkte till Ikanohuset först och shoppade lite nödvändigheter,b la en sommarjacka som är helt perfekt,ett halsband där man kan sätta in små kort och rouge.

Men den största glädjen kom ändå i fredags.På eftermiddagen fick vi läsk för att tvåorna hade fått ett specialpris i någon tävling så vi ettor och tvåorna satt i gräset och drack läsk.Fick sluta efter det och på kvällen blev det god mat hos Turre.Beställde från det nya stället mittemot Palladium.Kom hem till Turre och åt maten och efterrätt.Satt och pratade ett bra tag och min mobil ringde.
Det visade sig vara Klara från Malmö och när det gäller henne så är det bara en sak som kan få henne (och mig också för den delen) att vara så lycklig som hon var och det är .bob hund.


De ska turnera i sommar,första turnen ända sen 2003(bortsett från en spelning (med tjugoårsgräns på debaser medis 2006)och de ska komma till Helsingborg berättade hon.Det är den enda spelningen som är spikad för dem.Det är klart som korvspad att jag ska ner dit.Jag skulle kunna göra vadsomhelst för att se dem vad som kan vara en sista turne någonsin.Så nu är det nog spikat.Mina päron ska följa med ner och de ska gå runt där också.
Jag har inte varit såhär lycklig på länge och nu har jag äntligen en grej att kämpa för så att jag  inte ger upp skolan innan sommaren.


image25

"Ständigt denna Vessla!"

image23
"Gå ner och köpt ett par temlor på Rotas bageri"
Ture Sventon,den ständigt semmelätande detektiven som försöker lösa brott som nästan ständigt är gjorda av Ville Vessla.
Jag laddade tydligen ner julkalendern med honom, fick jag reda på nu.Ville Vessla vill sno en staty från två gamla damer."Tänker dem sno jubelkalle?" Pierre Lindstedt som spelar det tjocka spöket i Greveholm är också med och spelar Oxen.

Det som jag blev helt överförtjust i var att Ville Vessla älskade hallonsaft.Jag undrar hur de kom på det,just hallonsaft.Det är så mysigt och barnsligt på samma gång.Vuxna män i filmer nuförtiden brukar alltid ta en whisky eller en öl på den lokala puben. Hallonsaft,det var tider det..

image24

Valborg

Valborg spenderades hemma hos Clara med Turre,Sofia,Martina,Linn och Frida.Vi åt en god middag och efterrätt och det blev mycket prat och skratt.Vid halv elva gick vi iväg ner mot Djulö.När vi nästan var framme så gick många därifrån så vi gick vi också.
Väl framme på stan så gick vi runt som vanligt och hälsade på folk tills runt ett-halv två.Jag och Turre följde med Clara hem och kollade lite på tv innan vi beställde en taxi hem.


Första maj hände inte så mycket,mormors bror och hans fru kom hit på kvällen och åt middag.Som vanligt så spelade vi spel på kvällen,frågesport.

Idag har jag och Sandra varit nere på stan och kollat på Friskis modevisning.Efter det har jag kollat lite på film.

Har laddat ner en film med Ture Sventon och har kollat lite.Det är en sån person som man borde skämmas över om man har glömt bort.Helt fantastisk trots att det var ett bra tag sedan.

image21


RSS 2.0